Neler Yapacağız, Ne Vadediyoruz?
Baronun Büyümesi
Baronun Üye Sayısının En Az 5000’e Çıkarılması
Baromuzun niteliğinin artması ile niceliksel olarak da mensuplarımızın sayısının 2 yıllık süreç içerisinde 5000 aktif üyeyi geçmesi sağlanacak, baronun gücü nitelik ve niceliksel bağlamda gerçek bir kimliğe kavuşacaktır.
Genç Avukatlar
Genç Avukatlar Kürsüsü Kurulması
Stajyer ve Genç Avukatların mesleğe, meslektaşa, hukuka ve adalete dair her konuyu rahatça dile getirebilecekleri Genç Avukatlar Kürsüsü kurularak Baroda gençliğin temsilinin artırılması ve gençlerin Baro yönetimine görüşleriyle aktif olarak dahil olması sağlanacaktır.
Avukatlık Akademisi Kurulması
Baromuz öncülüğünde, Türkiye Barolar Birliği ile iş birliği yapılarak “Avukatlık Akademisi” kurulacaktır. Bu akademi kapsamında başta stajyer avukatlar ve genç avukatlar olmak üzere tüm meslektaşların; akademisyenlerin, kıdemli avukatların, yüksek mahkeme üyelerinin ve bürokratların tecrübelerinden yararlanması sağlanarak mesleki eğitimin niteliğinin ve kurumsallığının artırılması sağlanacaktır.
İş Dünyası ile Sektör Buluşmaları Düzenlenmesi
Mesleğe yeni başlayan ve birçok mesleki sorunun yanında iş ve müvekkil bulma noktasında da ciddi sorunlar yaşayan Genç Avukatlara yönelik olarak; Baromuz organizatörlüğünde sektör temsilcilikleri, odalar, ticari kuruluşlar ve iş örgütleri ile koordinasyonlu olarak sektör buluşmaları düzenlenecek ve genç meslektaşların işe ve müvekkile; sektör temsilcilerinin ise genç ve nitelikli hukukçulara erişimi ve iletişimi sağlanacaktır.
Avukatlık Ruhsatına İlişkin Ödemelerin Kolaylaştırılması
Ruhsat ödemelerine ilişkin ödemelerin yalnızca peşin olarak değil taksitle de tahsilatı sağlanması hususunda gerekli çalışmalar ve başvurular yapılacaktır. Böylece mesleğe yeni başlayan Genç Avukatların ani ve ağır bir maddi yükten kurtarılması hedeflenecektir.
SYDF’nin Genişletilmesi
Sosyal Yardım ve Dayanışma Fonunun genişletilmesine yönelik çalışmalara ağırlık verilerek; Genç Avukatlara, başta ofis masrafları olmak üzere iş hayatına yeni dahil olmanın verdiği maddi zorluklarda destek olunması sağlanacaktır.
Adliyeye Ulaşım
Adliye Servisi Probleminin Çözülmesi
Adliyeler arası ulaşımı sağlamak amacıyla; başta İstanbul (Çağlayan) Adliyesi, İstanbul Anadolu Adliyesi, Bakırköy Adliyesi, Küçükçekmece Adliyesi ve Büyükçekmece Adliyesi olmak üzere diğer mülhakat adliyeleri de kapsayacak şekilde Baroya ait servislerle ulaşım hizmetinin sunulması en kısa sürede sağlanacaktır.
Baro Merkezleri, Odaları, Sanal ve Hazır Ofis İmkanları
Baronun Genel Merkezi ve Adliyedeki Merkezlerinde Meslektaşların Kullanım Alanlarının Artırılması
Baromuz Genel Merkezinde ve adliyelerdeki Baro merkezlerimizde üye meslektaşların daha aktif kullanarak rahatlıkla istifade edebilecekleri alanlar oluşturulacaktır.
Avukatların Kullanımı İçin Sanal ve Hazır Ofislerin İhdas Edilmesi
Başta 0-5 yıl aralığındaki kıdemde olan genç meslektaşlar olmak üzere tüm meslektaşların; vergi açılışı için adres gösterebileceği, ayrıca çalışma, görüşme, sekreterya ve toplantı ihtiyaçlarını karşılayabilecek donanımda, merkezi ve prestijli konumlarda sanal ve hazır ofisler ihdas edilerek meslektaşların hizmetine sunulacaktır. Bu ofislerin efektif şekilde kullanımı için de Baro aplikasyonuyla entegre olması sağlanacaktır.
Baro Odalarının Standartlarının Yükseltilmesi
Baro odalarının hizmet standartları yükseltilecek; çay kahve gibi ikramlık hizmetlerin sunulması sağlanacak; meslektaşların Baro odalarında iyi standartlarda dinlenmesi ile meslektaşlarıyla sosyalleşmesini teşvik edecek, geliştirici düzenlemeler yapılacaktır.
Avukatların Hak ve Kazanımları
Avukatların Sosyal Hak ve Ayrıcalıkların Artırılması
Yargının üç ana unsurundan biri olan Avukatların, hâkim ve savcıların yararlandığı Adalet Teşkilatının Geliştirilmesi Vakfı ile Adalet Bakanlığının tesislerinin kullanımı ve benzeri ayrıcalıklarından yararlanma gibi sosyal haklarının kazanılması noktasında gerekli başvuruların ve takibinin yapılması sağlanacaktır.
Avukatların Kazanç Alanlarının Genişletilmesi ve Vatandaşların Hak Kaybına Uğramalarının Önüne Geçilmesi
Avukatlık Kanunu ve diğer mevzuattan kaynaklanan “şirketlerin danışman avukat bulundurma yükümlülüğü’’ ve benzeri yükümlülüklerin yerine getirilmesinin takibi yapılacaktır. Benzer mahiyette olarak Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi, Taşınmaz ve Nitelikli Taşınır Satışı, Taşınmaz ve Taşınırlar Üzerinde Rehin ve İpotek Tesisi gibi iş ve işlemlerde, taraflara avukat bulundurma zorunluluğunun getirilmesi için gerekli girişimlerde bulunulacaktır.
Bağlı Çalışan Avukat ve Stajyerlerin Çalışma Koşullarının İyileştirilmesi
Bağlı çalışan Avukat ve Stajyer Avukatlara ilişkin Baronun tavsiye niteliğindeki ücret tarifesinde mesleğin onuruna yakışır bir tavsiye asgari ücret belirlenecek, söz konusu ücret skalasına iş hayatında uyumun sağlanması için işveren avukatları teşvik edici çalışmalar yapılacaktır.
Avukatlardan Alınan Silah Ruhsatı Harcının Kaldırılması
Yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı temsil eden ve bir kamu hizmeti ifa eden avukatlardan alınan silah ruhsatı harcının kaldırılması ve bu konuda yargının diğer unsurlarıyla arasındaki eşitsizliğin giderilmesi için gerekli girişimlerde bulunulacak ve takibi yapılacaktır.
Reklam Yasağının Düzenlenmesi ve Denetlenmesi
Avukatlık Kanunu’nda değişiklik yapılması için gerekli başvuru ve ısrarlı takip ile avukatlara yönelik Reklam Yasağının; çağın gerekliliklerine ve mesleğin itibarına uygun bir şekilde ve meslektaşların haklarını koruyacak bir dengede, yeniden düzenlenmesine ve denetlenmesine çalışılacaktır.
Staj Süresindeki SGK Priminin Ödenmesinin Sağlanması
Avukatlık staj süreci boyunca emekliliğe esas primlerin doğrudan Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığı tarafından karşılanması için gerekli girişimlerde bulunulacak ve takibi yapılacaktır.
Vergi Yükünün Azaltılması
Avukatların vergi yükünün azaltılması ve gider gösterebileceği harcama kalemlerinin artırılması için gerekli başvurular yapılacaktır.
Avukatların Bilgi, Belge İnceleme Haklarının Uygulamada Kullanılabilmesinin Sağlanması
Avukatlık Kanunu’ndaki Avukatın bilgi ve belge incelemesi ve dosyadan örnek almasına ilişkin hükümlerinin kolaylıkla yerine getirilmesi ve uygulanması noktasında, Baro gereken takibi yapacaktır. Ayrıca Avukatların; yaptıkları hizmetin bir kamu hizmeti olduğu göz önünde bulundurulduğunda, bu hizmetin ifası esnasında Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndan muaf tutulmaları yahut kısıtlılıklarının azaltılması hususunda ilgili mercilere gereken girişimlerde bulunularak takibi yapılacaktır.
Hukuk Meslekleri
Hukuk Eğitiminin Elzem Olduğu Mesleklerin Yalnızca Hukuk Mezunlarınca İcra Edilebilmesinin Sağlanması
Arabuluculukta olduğu gibi Uzlaştırmacılık, Adliye Yazı İşleri Müdürlüğü, İcra Müdür ve Müdür Yardımcılığı gibi hukuk eğitiminin elzem olduğu mesleklerin yalnızca hukuk fakültesi mezunlarına özgülenmesi için çalışmalar ve gerekli başvurular yapılacaktır.
CMK ve Adli Yardım
CMK Eğitiminin Niteliğinin Artırılması ve Düzenli Hale Getirilmesi
CMK eğitimleri, akademik literatürden ve uygulamanın içerisindeki profesyonellerin tecrübelerinden beslenerek oluşturulacak nitelikli bir eğitim kadrosu ile gerçekleştirilecek ayrıca eğitimler daha sık ve sürekli bir takvimsel planlama ile yapılacaktır.
CMK ve Adli Yardım Ücretlerinin Artırılması
Baroların tavsiye niteliğindeki ücret tarifeleriyle eşit duruma getirilemeyen CMK ve Adli Yardım net ücretlerinde, hakkaniyet ölçüsünde artışa gidilmesi için gerekli mercilere başvurular yapılacak, kanun süreçlerine katılım sağlanacak ve bu hususa dair güvencelerin yasalaşması ile yürürlüğe konması için gereken ısrarlı takipte bulunulacaktır.
Mevzuat Çalışmalarına Katılım
Adalet Problemlerinin Çözümüne Katkı Sunulması ve İdeal Hukuka Yaklaşılabilmesi Amacıyla
Aktif Mevzuat Çalışmalarında Bulunulması Türkiye Büyük Millet Meclisi nezdinde yürütülen mevzuat çalışmalarına aktif katılım sağlanacaktır. Uygulamada sürekli yaşanan güncel adalet sorunları ile ilgili düzenli şekilde hukuk izleme ve araştırma raporları hazırlanacaktır. Yürütme mercilerinin de katkılarıyla Baromuz üyesi akademisyenler ve ilgili diğer bilim disiplinlerinde çalışan profesyonellerle birlikte çalışmalar yürütülerek; toplumsal adalet duygusunu da tatmin edecek, ülkenin ve toplumun gündelik yaşamını, birlik ve bütünlüğünü, kültürel ve manevi değerlerini, kamu düzenini, inancını koruyacak, hukuk düzenini ideal hukuka yaklaştıracak kanun taslakları hazırlanacak akabinde de yasama organına, Adalet Bakanlığına ve ilgili diğer tüm kurum ve kuruluşlara tavsiye ve telkinde bulunularak söz konusu taslakların yasalaşması ve uygulanması süreçleri bilfiil takip edilecek, kanun yapım süreçlerine katılım sağlanacaktır.
Aktif Mevzuat Çalışmalarında Bulunulması Türkiye Büyük Millet Meclisi nezdinde yürütülen mevzuat çalışmalarına aktif katılım sağlanacaktır. Uygulamada sürekli yaşanan güncel adalet sorunları ile ilgili düzenli şekilde hukuk izleme ve araştırma raporları hazırlanacaktır. Yürütme mercilerinin de katkılarıyla Baromuz üyesi akademisyenler ve ilgili diğer bilim disiplinlerinde çalışan profesyonellerle birlikte çalışmalar yürütülerek; toplumsal adalet duygusunu da tatmin edecek, ülkenin ve toplumun gündelik yaşamını, birlik ve bütünlüğünü, kültürel ve manevi değerlerini, kamu düzenini, inancını koruyacak, hukuk düzenini ideal hukuka yaklaştıracak kanun taslakları hazırlanacak akabinde de yasama organına, Adalet Bakanlığına ve ilgili diğer tüm kurum ve kuruluşlara tavsiye ve telkinde bulunularak söz konusu taslakların yasalaşması ve uygulanması süreçleri bilfiil takip edilecek, kanun yapım süreçlerine katılım sağlanacaktır.
Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde Yer Alması Beklenen Hususların Hayata Geçirilmesine Destekte Bulunulması
Halen çalışmaları devam eden Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde yer alması beklenen, hukuk fakültelerinin 5 yıla çıkartılması, aile arabuluculuğu, mesleğe yeni başlayan avukatlara faizsiz kredi desteği sağlanması gibi hedeflerin hayata geçirilmesine destek olunacaktır.
Tecrübe Aktarımı
Tecrübe Aktarım ve İstişare Merkezi Kurulması
Baromuz bünyesinde, meslekte 25 yılını doldurmuş kıdemdeki üye Avukatlardan oluşan Tecrübe Aktarım ve İstişare Merkezi kurulacaktır.
Mentor Avukat Sistemi Kurulması
Baromuz çatısı altında oluşturulacak “Mentor Avukat Sistemi” ile medeniyetimizdeki usta-çırak ilişkisi geleneği kurumsal bir biçimde uygulanarak; bilgi ve tecrübe alışverişi sayesinde genç meslektaşların mesleğin başında yaşayabileceği sorunların en aza indirilmesi ve meslek ahlakının tüm meslektaşlar arasında en üst düzeyde yaygınlaşması sağlanacaktır.
Baro Yönetiminin Görünür, Aktif ve Meslektaşının Yanında Olması
Baro Başkan ve Yönetiminin Varlığını Hissettirmesi
‘’Makamda değil Sahada Baroculuk’’ anlayışı ile Baro, Başkanı ve tüm organlarıyla, avukatların mesleğini icra ettikleri başta adliyeler olmak üzere her alanda görünen ve güven veren bir anlayışla çalışacaktır.
Avukat Hakları Merkezinin Aktif Hale Getirilmesi
Avukat Hakları Merkezi ‘’Makamda değil Sahada Baroculuk’’ anlayışıyla avukatın her sorununda anında yanında olacak şekilde aktif çalışacaktır.
Baronun İşleyiş ve Çalışma Usulü
Baronun Tüm Merkez ve Komisyonlarının Yeniden Düzenlenmesi, Aktifleştirilmesi
Baromuz nezdindeki tüm komisyon ve merkezler yeniden düzenlenecek ve her komisyon ile merkezin birbirleriyle koordinasyon içerisinde aktif olması, nitelikli, nicelikli, üretken ve eşgüdümlü bir şekilde çalışması sağlanacaktır.
Proje Bazlı İşbirliklerinin Kurulması
Ulusal ve uluslararası kuruluşlarla kurulacak proje bazlı iş birlikleri ile baro çalışmalarına mali destek sağlanarak avukatlara daha geniş ölçekte hizmet sunulması sağlanacaktır.
Baro Yönetim Kurulu Toplantılarının Şeffaflığının Sağlanması
Baro yönetim organları; mevzuatın elverdiği ölçüde Baromuz mensuplarının tümünün katılımına açık olacak, Baro’nun tüm işlerinde şeffaf yönetim ilkesi uygulanacaktır.
Baronun Telefonlarının 7/24 Ulaşılabilir Olması
Baro Başkanının, Yönetim Kurulu üyelerinin ve diğer organlarının sorumlularının iletişim numaralarına erişim ve ulaşım sağlanmasında hiçbir engel olmayacaktır. Baronun iletişim numaraları 7/24 erişime açık olacak, çağrı merkezinde temsilciler aracılığıyla meslektaşlar her aramalarında doğrudan kendilerine isimleriyle hitap eden bir muhatap bulabileceklerdir.
Kurumlar Arası İletişim
Baronun Diğer Barolar, TBB ve Diğer Ülkelerdeki Barolar ile İletişim ve İşbirliğinin Sağlanması
Baro, mevcut Barolar, Türkiye Barolar Birliği ve diğer ülkelerdeki Barolar ile aktif iletişimde olarak, hukuk çalışmalarında geniş bir perspektif ile etki alanı doğurulması için fikir teatisi ve ortaklıklar kurulmasını sağlayacaktır.
Hukuk Fakülteleri
Hukuk Fakültelerine Giriş Koşullarının ve Hukuk Fakültelerindeki Akademik Yapının Yeniden Düzenlenmesi
Hukuk fakültelerinin kontenjanlarının düşürülmesi ve hukuk fakültesine girişteki baraj sıralamasının düşürülmesi için gerekli girişimlerde bulunulacaktır. Ayrıca, yeterli sayıda belirli ünvanı taşıyan akademisyenleri tam zamanlı olarak bünyesinde bulundurmayan hukuk fakültelerinin kapatılması için başta Yüksek Öğretim Kurumu olmak üzere ilgili kuruluşlarla ortak çalışmalar yürütülecektir.
Teknoloji
Yapay Zekâ Temelli Baro Uygulaması ve Baronun Dijitalleşmesinin Sağlanması
Yapay zekâ temelli; mevzuat, içtihat bankası, ofis yönetimi, tevkil, meslek içi iletişim gibi hizmetler geliştirilecek olan baro uygulaması yazılımı ile hizmete sunulacaktır. Bu Baro uygulaması ile ilan sistemi de aktifleştirilecek ve yaygınlaştırılacaktır. Baronun ıslak imza gerektirmeyen tüm evrak işlemleri, Baroyla ilgili başta staj ve ruhsat olmak üzere tüm işlemlerin dijitalleştirilerek kâğıt israfından kaçınılacak ve kolaylık sağlanacaktır.
Baro İçi Aktif İletişim Ağı Kurulması
Baro içinde, üyeler arasında iletişim ve erişim olanakları artırılarak; ‘’Yardımcı, Stajyer veya Avukat’’ arayışında olan Avukatların, Baromuz üyesi Stajyer ve Avukatlara öncelik vermesi, ‘’çalışacak’’ yer arayışında olan Stajyer ve Avukatların da Baromuz üyesi avukatlar içerisinden işyeri bulmalarını sağlayacak uygulama ve yazılımlar geliştirilecektir. Bu iş bulma süreçlerinde Baro önemli bir köprü niteliği taşıyacak ve bu sürecin uyum, nezaket, rahatlık ve kolaylık içerisinde yürütülmesine öncülük edecektir.
Basılı ve Dijital Yayınlar
Baronun Nitelikli Yayınlar Üretmesi
Halihazırda herhangi bir yayını olmayan Baromuz bünyesinde, akademik niteliği olan ve meslektaşların güncel kararları ve gelişmeleri takip etmelerini sağlayacak basılı veya dijital yayınlar hazırlanacaktır.
Podcast Çalışmalarının Yapılması
Gelişen teknoloji ile artan sesli yayın imkanlarından faydalanılarak, günlük hayatın yoğunluğu içerisinde okuma faaliyetlerine yeterince vakit ayıramayan meslektaşların ve kamuoyunun hizmetine sunulmak üzere; mesleki, akademik ve kültürel konular üzerine baromuz tarafından podcast çalışmaları yapılacaktır.
İnsan Hakları Merkezi
Aktif Bir İnsan Hakları Merkezi Kurulması
Baro bünyesinde, faaliyetleri yakından takip edilen bir İnsan Hakları Merkezi kurulacaktır. Bu Merkez’in çalışmaları ile hak ihlallerinin iç hukukta takibi sağlanarak çözüme kavuşturulması yönünde somut adımlar atılacak, Türkiye Cumhuriyeti aleyhine uluslararası mercilere yapılan başvuruların sayısını azaltacak yapıcı projeler üretilecektir.
Baronun Uluslararası Hukuk Kuruluşlarında Mazlum Halkların Yanında Olması
Baromuz, zulme karşı adalet mücadelesinde bir mevzi olarak uluslararası hukuk kuruluşları nezdinde de gereken iş birlikleri ve girişimlerde bulunarak mazlum ve mağdur halkların yanında duracaktır.
Tahkim
Tercih Edilen Bir Tahkim Merkezi Kurulması
Baromuz bünyesinde, İstanbul Tahkim Merkezi ve İstanbul Ticaret Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi benzeri tercih edilebilir bir tahkim merkezi kurulacaktır.
İslam Hukuku Komisyonu
Mukayeseli Hukuk Çalışmaları Yapılarak Raporlanması
İslam Hukuku Komisyonunun nitelikli bir şekilde çalışması için mukayeseli hukuk çalışmalarının akademisyenler ile birlikte yapılması, çalışmaların çıktılarının raporlanarak somut çözümlere dönüştürülmesi ve hayata geçirilmesinin takibi sağlanacaktır.
Kadın Avukatlar
Adliyelerde Anne Avukatların İhtiyaçlarının Giderilmesi, Kadın Avukatların Karşılaştıkları Sorunların Çözülmesi
Baro, Adalet Bakanlığı nezdinde; adliyelerde kreş, bebek bakım odaları gibi anne avukatların ihtiyaç duyduğu alanların oluşturulması için girişimlerde bulunacaktır. Ayrıca, kadın avukatların mesleklerini icra ederken cinsiyetlerinden ötürü yaşadıkları olumsuz durumların ortaya çıkmaması ve ortadan kaldırılması için çalışmalar yapacaktır.
Kamu Avukatları
Kamu Avukatlarının Ek Göstergelerinin Yükseltilmesi
Kamu Avukatlarının haklarının iyileştirilmesi, kariyer meslek grubuna dahil edilmesi ve ek göstergelerinin 3600’den 5400’e çıkartılması için gerekli girişimlerde bulunulacaktır.
Kamu Avukatlarına Temsil Tazminatı Verilmesi
Kamu Avukatlarına Temsil Tazminatı verilmesi için gereken girişimlerde bulunulacaktır.
Kamu Avukatlarının Vekalet Ücreti Limitinin Kaldırılması
Kamu Avukatlarının aldıkları yıllık vekalet ücreti limitinin kaldırılması için gereken girişimlerde bulunulacaktır.
15 Yıllık Kamu Avukatlarının Hukuk Müşavirliği Kadrosuna Atanması
Avukatlık kadrosunda 15 yıl çalışmış Kamu Avukatlarının “Hukuk Müşavirliği’’ kadrosuna atanmaları için gereken girişimlerde bulunulacaktır.
Kamu Avukatları Hakkındaki Soruşturma Adaletsizliğinin Giderilmesi
Yaptıkları işin mahiyeti gereği çift soruşturma tehdidi altında olan Kamu Avukatlarına, Avukatlık Kanunu ek madde-1’de yapılacak değişiklik ile Baroya kayıt zorunluluğu getirilerek; haklarında soruşturma açılması halinde, disiplin soruşturmalarının, hukukçu denetmenler tarafından yapılması, bağlı bulundukları Baroya yazılı bildirimde bulunulması, Baro tarafından soruşturma sırasında Baro adına gözlemci atanması gibi ‘’güvence’’ sağlayan uygulamalarla ihtilaf halindeki haklarının daha yasal bir zeminde savunulması için gerekli girişimlerde bulunulacaktır.
Kamu Avukatlarının Statüsünün Netleştirilmesi
Yine Kamu Avukatlarının statüsünü netleştirebilmek adına; Devlet Memurları Kanunu'nun 36.maddesindeki ‘’avukatlık hizmetleri’’ sınıfı başlığı altındaki metin cümlesinin son kısmında yer alan “Memurları kapsar” ibaresinin “Avukatları kapsar” şeklinde değiştirilmesi için gereken girişimlerde bulunulacaktır.
Kültür Sanat Faaliyetleri
Musiki ve Kültür Sanat Faaliyetleri Yapılması
Baromuz bünyesinde, yorucu ve stresli avukatlık mesleğinin getirdiği ruhsal bunalım ve yorgunluğu giderecek, ruhu dinlendiren musiki ve kültür sanat faaliyetleri organize edilecektir.
Sportif Faaliyetler Yapılması
Baromuz bünyesinde sportif faaliyetler ve spor turnuvaları düzenlenecektir.
Staj Eğitim Merkezi (SEM)
SEM Eğitim Kalitesinin Artırılması
Staj Eğitim Merkezinde verilecek eğitimlerin programlanmasında; sistematik bir usul izlenecektir. Bu kapsamda nitelikli ve ehil bir eğitim kadrosu ile Stajyer Avukatlara; akademik ve teknik meselelerin yanında protokol-iletişim-ofis yönetimi-etik tutum ve tavırların geliştirilmesi gibi alanlarda çok yönlü eğitimler verilecektir. Eğitimler teorik anlatımların yanı sıra pratik aktarımlarla ve güncel hukuki mevzuların müzakere edilmesi ile de zenginleştirilerek Stajyer Avukatların mesleğe tam manada donanımlı bir şekilde hazırlanması sağlanacaktır.
SEM Staj Kredisi Zorunluluğunun Kolaylaştırılması
Staj eğitim merkezinde uygulanan, staj kredisinin tamamlanması için baronun etkinliklerine katılım zorunluluğu kaldırılarak staj eğitim merkezlerinde verilen eğitimlerin dijital sisteme de kaydedilerek, tekrar izlenebilmesi sağlanacak ve bu şekilde staj kredisi tamamlanabilecektir.